Tips: Things To Do While Stuck In Airports and Train Terminals

Το να ταξιδεύεις οικονομικά απαιτεί και κάποιες θυσίες. Μπορεί αυτές οι θυσίες να μην γίνονται εις βάρος της τσέπης σου (γεεειιι) αλλά σίγουρα μπορεί να επηρεάσουν την υπομονή σου και την διάθεση σου για το υπόλοιπο ταξίδι. Οι πολύωρες ενδιάμεσες στάσεις σε αεροδρόμια και σταθμούς τραίνων είναι συχνό φαινόμενο και για να μην καταλήξεις να σε παίρνει ο ύπνος στην άβολη θέση του χώρου αναμονής, φρόντισε να απασχολήσεις τον εαυτό σου δημιουργικά και η ώρα θα περάσει σίγουρα πιο γρήγορα.

1. Ανακάλυψε την μανία των Color Books

Ο τέλειος τρόπος για να ξεσπάς άγχος, ένταση ακόμα και νεύρα. Πρόκειται για color books ενηλίκων γεμάτα περίτεχνες ζωγραφιές, illustrations ή doodles, τα οποία σε περιμένουν να τα γεμίσεις με χρώμα. Άπλωσε τους μαρκαδόρους σου και άσε την καλλιτεχνική σου φύση να κάνει τα υπόλοιπα.

Tip: Φύλαξε τα έργα σου και βάλε τα μέσα σε καδράκια, ως διακόσμηση για το σπίτι

2. Δες κάποιο ντοκιμαντέρ

Κάτσε αναπαυτικά -όσο δηλαδή αυτό είναι δυνατόν- στην καρέκλα σου και ταξίδεψε με το αγαπημένο σου ντοκιμαντέρ. Προσωπικά, στο φετινό μου ταξίδι λέω να ξαναδώ από την αρχή το υπέροχο «Cosmos: A Spacetime Odyssey». Πλανήτες, αστρική σκόνη, μαύρες τρύπες, φλεγόμενα άστρα και ο Neil deGrasse Tyson να σου εξηγεί με τον πιο απλό τρόπο τον κόσμο γύρω μας.

3. Γράψε κάρτες για τους αγαπημένους σου

Εκμεταλλεύσου το ελεύθερο χρόνο της παραμονής σου στο αεροδρόμιο ή στο σταθμό του τραίνου και γράψε επιτέλους εκείνη την κάρτα στην αδερφή σου που τόσο το περιμένει. Ναι, σίγουρα μιλάτε σχεδόν κάθε μέρα στο τηλέφωνο αλλά, πίστεψε με, μία κάρτα με τα συναισθήματα κατά την διάρκεια του ταξιδιού σου, θα είναι ένα δώρο που θα κρατήσει για πάντα.

4. Κάνε μία σύντομη βόλτα

Όπως έχω αναφέρει και παλιότερα, αν ξεμείνεις σε σταθμό τραίνου στην Ευρώπη, δεν έχεις παρά να κάνεις μία μικρή βόλτα γύρω από τον σταθμό. Προφανώς, μέσα σε λίγες ώρες δεν θα μπορέσεις να δεις ή γευθείς πολλά από την πόλη αλλά από την στιγμή που οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί σταθμοί βρίσκονται στο κέντρο, δοκίμασε να μεταφερθείς μέχρι το κοντινό καφέ και να απολαύσεις λίγο από την αύρα της πόλης που σε φιλοξενεί.

5. Νοιάσου και γυμνάσου
Οι χώροι αναμονής των αεροδρομίων είναι μεγάλοι και για αυτό το λόγο τρέξε βρες την πιο απομακρυσμένη γωνίτσα και τεντώσου πριν την πολύωρη παραμονή σου στο αεροπλάνο. Δεν χρειάζεται να ιδρώσεις ή να κάνεις τίποτα δύσκολο, απλές ασκήσεις, λίγο επιτόπιο τρέξιμο, stretching, ασκήσεις για να χέρια και την πλάτη, μερικά καθίσματα και θα κάψεις από πριν το γεύμα του αεροπλάνου. Και που ξέρεις, μπορεί να θέλουν και άλλοι να συμμετέχουν στο μίνι-μάθημα γυμναστικής σου.

6. Άρχισε να παραπονιέσαι για την καθυστέρηση με τους διπλανούς

Ο ιδανικός τρόπος για να γνωρίσεις κόσμο. Η γκρίνια ενώνει, για αυτό δεν έχεις παρά να πιάσεις την συζήτηση στο ηλικιωμένο ζευγάρι δίπλα σου και σε χρόνο μηδέν θα αρχίσετε να μιλάτε για κουλτούρα, πολιτισμούς και το αγαπημένο μου…. φαγητό.

7. Τράβηξε το δικό σου ταξιδιωτικό ημερολόγιο

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να ξεσπάς τα νεύρα σε παράπονα, ειδικά όταν το κάνεις στον ίδιο του εαυτό. Έχεις σκεφτεί ποτέ τι θα ήθελα άραγε να ακούσει ο μελλοντικός σου εαυτός από εσένα; Ε, λοιπόν νομίζω ότι τώρα είναι η κατάλληλη ώρα να του το πεις.

Tip: Σιγουρέψου πρώτα να μην υπάρχουν άλλοι Έλληνες τριγύρω και είσαι έτοιμος να κάνεις το snapchat να πάρει φωτιά

7. Άλλαξε ρούχα

Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα σε σταθμούς είναι να καταφέρεις να αλλάξεις μέσα στις μικροσκοπικές τουαλέτες τους. Είμαι σίγουρα ότι η ώρα θα περάσει προσπαθώντας να βάλεις το skinny παντελόνι σου πάνω από τα sneakers σου και ακόμα πιο γρήγορα όση ώρα θα προσπαθείς να κλείσεις ξανά τη βαλίτσα μετά.

8. Τσέκαρε τους συνεπιβάτες σου στα social media

Ποιος άλλος κόλλησε στο σταθμό μαζί σου; Άνοιξε foursquare, twitter και swarm και ψάξε για κόσμο που βρίσκεται στην ίδια μοίρα με εσένα. Αν είσαι πιο τολμηρός απάντησε στα tweets τους και ποτέ δεν ξέρεις…. μία νέα φιλία ίσως να γεννηθεί, αλλιώς ΜΟΥΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Leave A Comment